Small Star –draamaelokuva

Vuonna 2014 suomalainen draamaelokuva teki historiaa ja saavutti laajan levityssopimuksen USA:n markkinoilla. Small Star on suomalaisten huippunäyttelijöiden tähdittämä ja sen päärooleissa nähdään Samuli Ahvenus sekä Liisa-Kaisa Aronen. Sivuosissa nähdään muunmuassa Kalle Oinonen, Taneli Uusikari, Fanni Helenius, Helena Autiola, Heidi Variksela sekä Ossi Alahonka. Small Star osallistui Audioproffan Artist film 3.0 –projektiin, jonka kautta sille löytyi rahoitusta sekä yhteistyökumppaneita ja levityskanavat Yhdysvalloista.
Small Star kertoo 24-vuotiaasta suomalaisesta Onnista, jonka elämä on risteyskohdassa. Opiskelut eivät nuorta poikaa oikein jaksa kiinnostaa ja Onni onkin ajautumassa rikollisille poluille. Onnin arkeen kuuluvat niin autovarkaudet kuin kannabiksen käyttökin. Onnin tyttöystävä Raisa yrittää saada Onnin jaloilleen ja näkee tämän vahvuudet sekä heikkoudet uskomattoman kypsällä tavalla. Raisa ymmärtää Onnin sekoiluja, vaikkei niitä hyväksykään.

Onnin joutuu vaikean päätöksen eteen, kun mallitoimiston kykyjen etsijä bongaa hänet yllättäin eräästä nuorten tapahtumasta ja ehdottaa, että Onnista voisi tulla heidän nuorisovaatteidensa mainoskasvo. Kuvaukset tosin järjestettäisiin aina New Yorkissa asti. Kykyjen etsijä kertoo kuinka on jo viikkokausia etsinyt vaatteille sopivaa mainoskasvoa ammattimallien keskuudesta, muttei ole löytänyt mallia, jossa olisi sopivasti särmää. Onnissa on kykyjen etsijän mielestä ”sitä jotakin” ja kykyjen etsijä on valmis ottamaan riskin, jos vain Onnikin on tähän valmis.
Tarjous houkuttelee Onnia, vaikka se kuulostaakin aivan uskomattomalta. Mutta entä Raisa? Lähtisikö Raisa Onnin mukaan? Raisa päättää luopua kaikesta Onnin eteen avautuneen mahdollisuuden vuoksi ja yhdessä nuoret lähtevät matkaan.

Perillä New Yorkissa Onni huomaa pian, ettei mallintyö olekaan niin helppoa kuin hän oli kuvitellut. Päivät ovat pitkiä ja raskaita ja kokemattomana mallina hän joutuu käymään lisäksi mallikoulussa, jossa hänelle opetetaan työn perusteita. Myös mallikoulussa Onni nähdään potentiaalisena huippumallina. Onnin käydessä töissä Raisa pitkästyy yksin kotona. Ensimmäiset viikot hän viettää shoppaillen ympäri New Yorkia, mutta pikkuhiljaa shoppailukin alkaa tuntua tylsältä. Raisa löytää töitä pikaruokaravintolasta, mutta ei viihdy kovin hyvin. Pikkuhiljaa Raisa ajautuu huonoon seuraan ja alkaa käyttää huumeita. Nyt on Onnin vuoro tukea puolestaan Raisaa.
Nuorten suomalaisten elämä New Yorkissa ei ole helppoa, mutta pikkuhiljaa molemmat löytävät oman tiensä saavuttaa onni – tapahtuuko tämä yksin vai yhdessä, selviää elokuvan katsomalla.

Palaute

Sekä katsojat että elokuvakriitikot ovat ylistäneet elokuvaa sen aitoudesta. Sekä Samuli Ahvenus Onnin roolissa että Liisa-Kaisa Aronen Raisan roolissa onnistuvat erinomaisesti kuvaamaan nuorten tunteita, joita uusi elämänmuutos saa heissä aikaan. Myös aihevalintaa pidetään erinomaisena suomalaiselle elokuvalle, joka pyrkii yhdysvaltojen markkinoille ja jonka ensi-ilta järjestettiin Kalifornian Artistic Movies 2014 –elokuvajuhlilla. Elokuvassa on mukava linkki suomalais-amerikkalaiseen yhteistyöhön!

Elokuvan esittämisen jälkeen molemmat pääosan näyttelijät, Samuli Ahvenus ja Liisa-Kaisa Aronen, saivat työtarjouksia amerikkalaisista elokuvaprojekteista, joihin tarvittiin näyttelijöitä esittämään Yhdysvalloissa asuvia suomalaisia. Molemmat pääosan näyttelijät työskentelevät tällä hetkellä Yhdysvalloissa.
Molemmat Small Star –elokuvan päänäyttelijät työskentelevät myös Small Star –elokuvan jatko-osan, Small Star 2:n parissa, jonka on tarkoitus ilmestyä maaliskuussa 2016. Jatko-osassa Onni ja Raisa ovat 30-vuotiaita aikuisia ja he molemmat elävät edelleen Yhdysvalloissa kumpikin tahoillaan. He kohtaavat toisensa yllättäen kaupungilla ja vanhat tunteet saavat vallan. Tässä elokuvassa käsitellään sekä päähenkilöiden nykyhetkeä että heidän menneisyyttään takaumien kautta. Elokuvan lopussa hypätään myös kolmenkymmenen vuoden päähän tulevaisuuteen, jolloin katsojan on mahdollista nähdä, miten tämän parin lopulta kävi; ovatko he edelleen yhdessä ja jos ovat niin missä maassa? Small Star 2:n käsikirjoituksesta vastaa sama tiimi kuin Small Star –elokuvankin käsikirjoituksesta, joten luvassa lienee unohtumaton elokuvakokemus! Elokuvalle on jo neuvoteltu laaja levityssopimus Yhdysvalloissa, joten Yhdysvaltojen valloitus näyttää sujuvan erinomaisesti!

Copyright © 2017 Poem.fi All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com