Samuli Ahvenuksen ja Liisa-Kaisa Arosen haastattelu

Haastattelimme Small Starin päänäyttelijöitä Onnia näytellyttä Samuli Ahvenusta sekä Raisaa näytellyttä Liisa-Kaisa Arosta. Voit seuraavaksi lukea heidän mielipiteitään siitä, mitkä seikat vaikuttivat Small Starin läpilyöntiin Yhdysvalloissa.

Samuli Ahvenuksen haastattelu

Oliko sinulle suuri yllätys, että Small Star –elokuvasta tuli Yhdysvalloissa niin suosittu?

Olihan se aluksi aika yllättävää. Etenkin se millaiseen pyöritykseen jouduimme pian elokuvan ensi-illan jälkeen tuli suurena yllätyksenä, vaikka tiesinkin, että elokuvasta tuli tosi hyvä ja että sen takana oli loistotiimi.

Mitkä seikat mielestäsi vaikuttivat siihen, että elokuvasta tuli niin suosittu juuri Yhdysvalloissa?

Osallistuimme Audioproffan Artist film 3.0 –projektiin, josta oli erittäin paljon apua etsiessämme rahoitusta elokuvallemme. Audioproffan Artist film 3.0 –projektin verkostot auttoivat meitä löytämään juuri meille sopivat yhteistyökumppanit ja levityskanavat Yhdysvalloissa. Erityisesti osallistuminen Kalifornian Artistic Movies 2014 –elokuvajuhlille ja elokuvamme ensi-illan järjestäminen juuri siellä suuren yleisön edessä, oli loistava idea, joka avasi monia ovia! Tämän idean saimme Audioproffan Artist film 3.0 –projektin erinomaiselta ja kansainväliseltä tiimiltä. Lisäksi tietysti sekä elokuvamme aihe- että näyttelijävalinnat osuivat täysin nappiin. Kaikkien kollegoideni näyttelijäsuoritukset olivat ihan huippuluokkaa!

Olet saanut lisää työtarjouksia Yhdysvalloista Small Star –elokuvan esittämisen jälkeen. Miten tämä on sujunut ja miltä suosio on tuntunut?

Näytteleminen USA:ssa on sujunut yllättävän hyvin, vaikka olenkin joutunut tottumaan hieman erilaiseen työskentelytapaan kuin Suomessa. On ollut hienoa päästä tekemään töitä yhdysvaltalaisten huippunimien kanssa. Yhä edelleen hätkähdän, kun oma nimeni löytyy samasta näyttelijäluettelosta näiden nimien kanssa. Suosio tuntuu tietysti hyvältä, mutta samaan aikaan myös hieman yllättävältä.
Kuinka Small Star 2 –jatko-osan kuvaamiset sujuvat?

Oikein hyvin. On upeaa päästä työskentelemään saman porukan kanssa kuin Small Star –elokuvaakin kuvattaessa. Tästä elokuvasta on tulossa ehkä vieläkin parempi kuin ensimmäisestä osasta!

Liisa-Kaisa Arosen haastattelu

Oliko sinulle suuri yllätys, että Small Star –elokuvasta tuli Yhdysvalloissa niin suosittu?

On tietysti aina suuri yllätys, kun melko pienin resurssein liikkeellä oleva suomalainen elokuva saavuttaa tällaista suosiota Yhdysvalloissa! Olen ikuisesti kiitollinen tästä tilaisuudesta, jonka sain Small Star –elokuvan myötä!

Mitkä seikat mielestäsi vaikuttivat siihen, että elokuvasta tuli niin suosittu juuri Yhdysvalloissa?

Saimme suurta tukea Audioproffan Artist film 3.0 –projektista. En usko, että elokuvamme olisi saavuttanut näin suurta menestystä ilman Audioproffan Artist film 3.0 –projektia, koska saimme sen kautta järjestettyä sekä rahoituksen, yhteistyökumppanit että levityssopimuksen. Projekti ja sen vetäjät ovat ihan huippuja! Lisäksi suuri kunnia elokuvan onnistumisesta tulee antaa elokuvan käsikirjoitukselle sekä näyttelijäparini Samuli Ahvenuksen valtaisalle karismalle. Samulin karisman ansiosta tarina tavallisesta suomalaispojasta, joka haluttiin amerikkalaisen nuorisovaatemerkin malliksi ei tuntunut lainkaan epäuskottavalta!

Olet saanut lisää työtarjouksia Yhdysvalloista Small Star –elokuvan esittämisen jälkeen. Miten tämä on sujunut ja miltä suosio on tuntunut?

Mietin pitkään lähtisinkö mukaan minulle tarjottuihin elokuvarooleihin amerikkalaisissa elokuvissa. Roolien hyväksyminen merkitsi suurta elämänmuutosta, koska muutin samalla Yhdysvaltoihin. Kaikki on sujunut kuitenkin hienosti ja nautin tästä mahdollisuudesta täysillä! Suosio tuntuu tietysti hyvältä, vaikkakin tähän mennessä saamani elokuvaroolit ovat olleet melko pieniä eikä minua tosiaankaan tunnisteta New Yorkin kaduilla.

Kuinka Small Star 2 –jatko-osan kuvaamiset sujuvat?

Small Star 2:n kuvaukset ovat sujuneet oikein hyvin. On ollut ihanaa saada työskennellä uudelleen Samuli Ahvenuksen kanssa, jonka kanssa ystävystyimme Small Star –elokuvan teon yhteydessä. Olemme tapailleet toisiamme myös töiden ulkopuolella New Yorkissa, jossa Samulikin nykyisin asuu. Mistään romanssista ei kuitenkaan ole kysymys. Small Star 2 –elokuvan juoni on mukaansa tempaava ja mielestäni tarinassa on vieläkin enemmän syvyyttä kuin Small Star –elokuvassa.

Copyright © 2017 Poem.fi All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com